Na umereno zagrejanom ulju lagano propržiti pirinač, posoliti ga i zaliti dvostrukom količinom vrele vode u odnosu na pirinač (pola litre). Lagano mešati 2-3 minuta. Posudu poklopiti i nakon 2 minuta skinuti sa vatre. Pileće belo meso iseći na kocke veličine 1x1 cm i propržiti na umereno zagrejanom ulju. Kad je meso gotovo, izvaditi ga iz tiganja, a na preostaloj masnoći propržiti sitno isečen crni luk. Kad luk porumeni, dodati oljušten i na kocke isečen paradajz. Posle 10 min. dodati sitno isečen beli luk i začine. U sve to dodati ranije pripremljenu piletinu i nastaviti sa kuvanjem još 5 min. Jelo začiniti po ukusu. Servirati uz ranije pripremljen pirinač i uz salatu od svežeg kupusa.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 32.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 3.5 g