Pileće belo meso iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Bareni krompir iseći na kolutiće, kratko ispržiti na rastopljenom puteru, začiniti, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati oko 5 minuta.
Servirati piletinu i krompir u pavlaci i posuti svežim narom.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 34 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 66 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 220 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 110 mg
Vlakna - 1 g