Toggle Navigation

 

Piletina sa narom

Nar je okrugla voćka veličine veće pomorandže sa izbočenom krunicom na vrhu i glatkom tankom korom oko sebe boje od crvene do žuto roze. Nar u sebi sardži na stotine semenki crvene boje koje su u zavisnosti od sorte nara slatke ili kisele.

Plativoo
Priprema

Pileće belo meso iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.

Bareni krompir iseći na kolutiće, kratko ispržiti na rastopljenom puteru, začiniti, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati oko 5 minuta.

Servirati piletinu i krompir u pavlaci i posuti svežim narom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 34 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 66 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 220 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 33 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Natrijum - 110 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 600 g barenog krompira
    • so,
    • biber
    • 20 g putera
    • 100 g nara
    • 2 kašike ulja
    • 150 ml pavlake za kuvanje