Naseckati beli luk i umešati ga sa medom i naseckanom žalfijom.
Piletinu iseckati na kockice i preliti pripremljenim prelivom. Promešati pa ostaviti da odstoji 15-ak minuta.
U tepsiju staviti piletinu i luk isečen na kriške. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 220*C, 20 minuta,.
Šargarepu iseći na kockice i kratko sa graškom skuvati u kipućoj vodi. Zatim procediti povrće i kratko sotirati na puteru.
Servirati povrće uz piletinu i dekorisati žalfijom.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 55 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 128 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 337 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 27.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 64 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 168.5 mg
Vlakna - 3 g