Toggle Navigation

 

Piletina sa maslinama i čeri paradajzom

Postoji nekoliko metoda kojima se masline pripremaju za upotrebu. Najčešće se stavljaju u sopstveno ulje u kome se drže oko mesec dana. Masline u pakovanjima koja nisu otvorena mogu da stoje do 2 godine na sobnoj temperaturi dok načeta pakovanja mogu da se drže u frižideru do dve nedelje.

Plativoo
Priprema

Meso rastanjiti tučkom za meso, začiniti, iseći na manje komade i ispeći na maslinovom ulju. Dodati slaninu, nasečene tikvice i čeri paradajz.

Uz lagano mešanje prodinstati jelo i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 32 g

Masti (%) - 58 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 115 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 1120 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 57.5 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 560 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 120 g dimljene slanine
    • 350 g tikvice
    • 300 g čeri paradajza
    • 100 g crnih maslina
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber