Batake odvojiti od kože i kostiju, začiniti ih i peći na zagrejanom ulju sa svih strana. Kada meso porumeni, dodati sitno isečen crni luk, promešati, dodati senf i sve preliti belim vinom. Ostaviti da se dinsta 20 minuta. Tanjir ukrasiti listom salate, staviti pirinač i na kraju servirati piletinu. Jelo posuti peršunom. Po želji uz piletinu sa lukom servirati i kukuruzni hleb.
U kuhinji jednu dasku namenite isključivo za sečenje luka, kako druge namirnice ne bi poprimile njegov prodoran miris i ukus. U zavisnosti od vrste jela, luk se može seći na prstenove, rebarca ili na sitno iseckane kockice. Uvek koristite oštar nož, jer luk isečen tupim nožem, kao i mašinom za sečenje, izgnječiće luk, što mu daje gorak ukus.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 625 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 312.5 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g