Piletinu posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
Na preostalom ulju izdinstati iseckano povrće: crveni luk, papriku, celer i šampinjone. U povrće dodati klipiće kukuruza, preliti usitnjenim paradajz pelatom, posoliti, pobiberiti i kuvati dok tečnost ne ispari.
Piletinu ispeći u zagrejanom tiganju.
U zagrejan bujon dodati puter, rastopiti, dodati kus kus i kuvati dok ne upije tečnost. Kus kus začiniti šafranom i promešati.
Servirati piletinu sa kus kusom i prilogom od povrća.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 96 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 2 g