Ulje sipati u šerpu, dodati kari, ruzmarin i piletinu i kuvati na laganoj vatri (do 40*C) dok meso ne omekša. Bundevu i crveni luk iseći na kocke, staviti u tepsiju, preliti medom i manjom količinom maslinovog ulja, prekriti alu folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C 20 minuta. Skloniti foliju i zapeći povrće još 5 minuta. Piletinu izvaditi iz ulja u kome se kuvala, iseći na manje komade i servirati uz zapečeni crveni luk i bundevu.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 507 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 253.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 0.5 g