Pileće meso istanjiti tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i posuti začinom hmeli suneli. Staviti list trapista, urolati i peći na zagrejanom ulju. Na puteru propržiti suvo grožđe (pre pripreme ga potopiti u malo vode i ostaviti da nabubri a zatim ga procediti), dodati bareni pirinač, začiniti i promešati. Servirati pileće rolnice uz prilog od pirinča sa grožđicama, ukrasiti po želji i poslužiti toplo.
Sadržaj belančevina u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti, jer i pileće meso i sir spadaju u namirnice koje su dobar izvor belančevina. Osobe sa oslabljenom funkcijom bubrega treba da prilagode veličinu porcije u skladu sa preporukama dobijenim od strane lekara.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 575 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal
Natrijum - 230 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1.5 g