Pileće batake staviti u vatrostalnu posudu i preliti marinadom napravljenom od limunovog soka, belog luka, maslinovog ulja, začina i začinskog bilja. Staviti u rernu da se peče na 200°C oko 30 minuta. Tada izvaditi piletinu i na nju izrendati feta sir, dodati masline i vratiti da se zapeče još 10 minuta. Gotove batake poslužiti uz bareni krompir i kriške paradajza. Servirati i krišku integralnog hleba.
Ukus marinade najviše zavisi od vrste mesa. Marinadu je najbolje napraviti sa maslinovim uljem, a umesto seckanog treba upotrebiti zdrobljeni beli luk. Umesto običnog limuna, probajte limetu – izvrsna je za marinade.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 1055 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 155 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 527.5 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 77.5 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 5.5 g