Dva limuna kuvati 10-15 minuta, a sa trećeg oguliti koru i sitno je iseckati. U posebnu posudu staviti ruzmarin, kari, so, đumbir, 2 kašike maslinovog ulja, iseckanu koru i sok od limuna. Celo, očišćeno pile napuniti sa dva kuvana limuna, te ga preliti napravljenom marinadom. Očišćen krompir I šargarepu staviti u odgovarajuću posudu sa već pripremljenim piletom. Peći sat vremena na 200*C. Pile i povrće premestiti na odgovarajući tanjir, a u posudu u kojoj je pečeno dodati kašiku brašna, propržiti i naliti odgovarajućom količinom vode. Dobijeni sos procediti i njime preliti piletinu. Na kraju meso posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 975 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 157 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 487.5 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 78.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3.5 g