Toggle Navigation

 

Pile u marinadi

Limun se upotrebljava za poboljšanje ukusa mnogih jela. Ako koristite neoljušten limun, morate ga dobro oprati pod mlazom vrele vode.

Plativoo
Priprema

Dva limuna kuvati 10-15 minuta, a sa trećeg oguliti koru i sitno je iseckati. U posebnu posudu staviti ruzmarin, kari, so, đumbir, 2 kašike maslinovog ulja, iseckanu koru i sok od limuna. Celo, očišćeno pile napuniti sa dva kuvana limuna, te ga preliti napravljenom marinadom. Očišćen krompir I šargarepu staviti u odgovarajuću posudu sa već pripremljenim piletom. Peći sat vremena na 200*C. Pile i povrće premestiti na odgovarajući tanjir, a u posudu u kojoj je pečeno dodati kašiku brašna, propržiti i naliti odgovarajućom količinom vode. Dobijeni sos procediti i njime preliti piletinu. Na kraju meso posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 555 kcal

Natrijum - 975 mg

Masti - 30 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 157 mg

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 33 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal

Natrijum - 487.5 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 78.5 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 celo pile (oko 1,3 kg)
    • 3 limuna (300 g)
    • ruzmarin
    • so
    • kari
    • đumbir
    • 600 g šargarepe
    • 600 g krompira
    • peršunov list
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 1 kašika brašna