Limetu, grejpfrut i pomorandžu iseći na kriške. Pile napuniti citrusima, posoliti, pobiberiti, začiniti ruzmarinom i staviti u tepsiju. Preliti uljem i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C oko 45 minuta.
Glavicu luka nabockati karanfilićem i propržiti na delu ulja. Dodati pirinač, indijski orah, bademe i orahe, začiniti šafranom, preliti ključalom vodom i kuvati dok pirinač ne upije tečnost.
Izvaditi luk sa karanfilićem iz šerpe.
Pile iseći, i servirati na tanjir uz prilog od pirinča sa koštunjavim voćem.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 655 kcal
Natrijum - 397 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 145 mg
Belančevine - 66 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 327.5 kcal
Natrijum - 198.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 72.5 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Vlakna - 2 g