Toggle Navigation

 

Pilav sa komadićima soje

Komadiće soje možete pripremiti potapanjem u određenu količinuvode prema uputstvu proizvođača ili dodavanjem različitih začina – mlevenog crnog ili belog luka, šargarepe, peršuna, lovorovog lista i soli, čime će se ukus sojinih komadića obogatiti aromom.

Plativoo
Priprema

Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Pileće meso iseći na kockice i dodati luku pa kratko propržiti. Zatim dodati hidrirane komadiće soje i pirinač, posoliti i pobiberiti, začiniti seckanim peršunom te naliti vodom i kuvati dok pirinač ne omekša. Pilav dekorisati peršunovim listom i servirati uz ražani hleb.

Proizvodi od soje koji su prerađeni na odgovarajući način preporučuju se deci, sportistima, trudnicama i svima koji imaju pojačane telesne napore ili se oporavljaju od posledica bolesti.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 650 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 60 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 74 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 57 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 325 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 30 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Vlakna - 28.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g ražanog hleba
    • 150 g hidriranih sojinih komadića
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 1 glavica crnog luka
    • 150 g šargarepe
    • 160 g pirinča
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 500 ml vode
    • so
    • biber