Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Pileće meso iseći na kockice i dodati luku pa kratko propržiti. Zatim dodati hidrirane komadiće soje i pirinač, posoliti i pobiberiti, začiniti seckanim peršunom te naliti vodom i kuvati dok pirinač ne omekša. Pilav dekorisati peršunovim listom i servirati uz ražani hleb.
Proizvodi od soje koji su prerađeni na odgovarajući način preporučuju se deci, sportistima, trudnicama i svima koji imaju pojačane telesne napore ili se oporavljaju od posledica bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 57 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Vlakna - 28.5 g