Luk sitno iseckati, a kobasice iseći na kolutove. Na maslinovom ulju dinstati luk 4-5 minuta, a zatim dodati kobasice. Uz povremeno dolivanje vode dinstati 10-ak minuta, pa dodati pasulj, začiniti i kuvati još 5 minuta. Tada dodati pirinač i paradajz isečen na kockice, naliti sokom od paradajza pa kuvati još 15 minuta. Servirati toplo.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2.5 g