Krompir oprati, oguliti i iseći na krupnije kriške. Praziluk iseći na kolutiće, pomešati sa krompirom, začiniti pa staviti u podmazanu tepsiju. Preko krompira staviti očišćenu i začinjenu skušu, tako da na krompir stavimo rasporeni deo ribe. Sipati ulje i kafenu šoljicu vode u tepsiju i peći na 200*C, oko 45 minuta. Servirati uz pripremljenu zelenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 525 g
Energetska vrednost porcije - 782 kcal
Natrijum - 720 mg
Masti - 54 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 180 mg
Belančevine - 51 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 262.5 g
Energetska vrednost porcije - 391 kcal
Natrijum - 360 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 25.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 3.5 g