Pastrmke začiniti solju, biberom i kimom. Ostaviti da malo odstoje, a zatim ih ispeći na delu zagrejanog ulja. Na preostalom ulju propržiti iseckan crveni i beli luk, dodati marinirane šampinjone, pobiberiti i posuti origanom. Zelenu salatu iseći na rezance i pomešati sa uljem. Pastrmke servirati uz prilog od šampinjona, zelenu salatu i crni hleb.
Meso pastrmke spada u dijetetske namirnice sa prosečnom energetskom vrednošću od oko 114 kcal na 100 g namirnice. U odnosu na druge vrste mesa, pastrmka ima manje zasićenih masti i manje holesterola. Pored toga pastrmka je odličan izvor esencijalnih ribljih ulja, uključujući omega-3 masne kiseline.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Natrijum - 1165 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Natrijum - 582.5 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 2.5 g