Piletinu iseći na krupnije komade i propržiti na ulju. Dodati kobasicu isečenu na kolutove i zajedno pržiti oko 5 minuta. Praziluk iseći na kolutove, papriku na kockice, a paradajz na kriške. Dodati povrće u šerpu, promešati i dinstati par minuta, a zatim dodati pirinač. Kuvati paelju uz lagano mešanje i stalno nalivanje vodom. Pred kraj kuvanja paelju začiniti šafranom i bosiljkom, posoliti, pobiberiti i ponovo promešati. Servirati paelju sa piletinom i kobasicom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 275 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1.5 g