Meso iseći na kockice.
Krompir iseći na kolutove i skuvati u posoljenoj vodi, 10 – 12 minuta ili dok ne omekša, a zatim ga ocediti i ostaviti sa strane.
Za pripremu sosa: u šerpi zagrejati malo ulja, dodati iseckan praziluk (ostaviti malo za posipanje), beli luk i dinstati dok ne omekša, uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre. Dodati krem sir, senf i žalfiju i dobro promešati. Postepeno dodavati mleko uz stalno mešanje, dok se smesa ne izjednači.
U nauljenu tepsiju poređati prvi sloj krompira, preko njega staviti polovinu mesa, polovinu količine paprika, polovinu sosa i polovinu rendanog sira. Postupak ponoviti – krompir, meso, paprika i sos.
Pokriti tepsiju alu folijom i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180*C, oko 20 minuta. Zatim skloniti foliju, dodati ostatak sira i zapeći još 5 do 10 minuta dok sir ne počne da rumeni.
Izvaditi tepsiju, sačekati deset minuta i posuti ostatkom praziluka pre serviranja.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Folna kiselina - 4 mg
Niacin - 31 mg
Belančevine - 48 g
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Natrijum - 299 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Folna kiselina - 2 mg
Niacin - 15.5 mg
Belančevine - 24 g
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 149.5 mg
Vlakna - 2.5 g