Crni luk iseći na krupnije kocke i prodinstati na ulju. Dodati na kocke sečenu svežu papriku i ljutu papričicu. Na kraju dodati oljušteni paradajz, takođe, isečen na kocke i začiniti. Meso istanjiti tučkom, ispeći ga, iseckati na
kocke i dodati u pripremljeno povrće, te pržiti još desetak minuta. Mućkalicu servirati uz bareni krompir, posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti uz ražani hleb.
Porcija za odraslu osobu - 620 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 17 g
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 8.5 g