Prezlu natopiti sa malo vode. Od mesa, prezle, 2 jajeta, belog luka i peršunovog lista napraviti mesnu masu. Preostala jaja, usitnjeni feta sir i naseckanu blitvu pomešati u činiji. Smesu od mesa rastanjiti, staviti preko fil od blitve i fete i urolovati. Rolat staviti u nauljenu tepsiju, premazati žumancetom i peći 30-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200°C. Celer iseći na manje komade, skuvati, procediti, dodati puter i napraviti pire. Servirati mesni rolat sa blitvom i fetom uz pire od celera.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 1153 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 409 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 576.5 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 204.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 2 g