Pripremiti marinadu u činiji. Meso i slaninu iseći na manje komade i nanizati na žice za ražnjiće i preliti marinadom. Ostaviti da odstoje pola sata. Povrće iseći na kocke i nanizati na žice. Staviti ražnjiće da se griluju na tihoj vatri. Servirati ražnjiće na tacnu uz prilog od povrća.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 800 kcal
Natrijum - 2514 mg
Masti - 56 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 131 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 1257 mg
Masti - 28 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 65.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1 g