Paprike oprati pa sitno iseći i dodati mlevenom mesu. Meso začiniti, dodati sitno isečen beli luk i prezle. Smesu dobro izmesiti rukom i formirati kuglice. Kuglice peći na zagrejanom ulju. Za to vreme skuvati njoke. U gotove kuglice dodati biljnu pavlaku i oceđene njoke, pa sve kratko prokuvati. Servirati gotovo jelo na dekorisani tanjir.
Mleveno meso junetine se može iskoristiti na najrazličitije načine – od pljeskavica i ćufti koje se mogu kuvati, peći, pržiti i poslužiti kao predjelo, dodatak ili kao glavno jelo. Dinstano mleveno meso se koristi kao za preliv za špegete, mesne lazanje, kanelone i brojna druga primamljiva jela.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 2.5 g