Svinjski file iseći na medaljone i ispeći na delu maslinovog ulja. Na drugoj polovini ulja propržiti šampinjone isečene na listiće, dodati iseckan praziluk, beli luk i prethodno obaren i iseckan spanać. Sipati limunov sok, dodati biber, so, muskatni oraščić, brašno, promešati i preliti bujonom. Kuvati 5 minuta dok se ne zgusne. Medaljone servirati na tanjir uz ranije obarenu testeninu i preliti varivom od spanaća i šampinjona.
Spanać je lako probavljiva namirnica niske energetske vrednosti koja sadrži obilje vitamina, minerala, dijetnih vlakana, hlorofila i vode. Pogodan je za ishranu gojaznih osoba koje se nalaze na redukcionoj dijeti, kao i za ishranu osoba koje moraju da vode računa o unosu masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 240 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 4.5 g