Borovnice i šećer kratko prokuvati, pa ocediti i sačuvati tečnost. Svinjski file iseći na medaljone, posuti dodatkom za jelo, uvaljati u brašno i ispeći na polovini maslaca. Drugu polovinu maslaca ugrejati i dodati jabuke narezane na kriške. Kada jabuke budu gotove, posuti ih cimetom. Medaljone izvaditi na tanjir, pa u posudu u kojoj su se pekli uliti sok od borovnice, dodati džem i borovnice. Jabuke poređati oko medaljona i preliti saftom od borovnica. Medaljone poslužiti uz krišku ražanog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 565 kcal
Natrijum - 1120 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 282.5 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 5.5 g