Toggle Navigation

 

Marinirane krmendle i varivo od šargarepe

Svinjski kare je odličan za pečenje i može se pripremati sa koskom ili bez nje. Razna jela u kojima se može upotrebiti krmenadla su: hladna jela, pečenja kao i jela sa žara.

Plativoo
Priprema

Krmendle malo izlupati kuvarskim tučkom, staviti u činiju, začiniti i preliti uljem, ostaviti pola sata da odstoji. Zatim ih ispeći u tiganju dok ne porumene. Na ulju prodinstati iseckan luk, dodati kolutove šargarepe, naliti bujonom i kuvati oko 25 minuta. Brašno razmutiti sa malo vode i zgusnuti jelo. Na tanjir servirati varivo i pečene krmenadle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 krmenadle
    • 100 ml ulja
    • 1 čen belog luka
    • so,
    • biber
    • peršunov list
    • muskatni oraščić
    • 600 g šargarepe
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 kašike ulja
    • 400 ml bujona
    • 1 kašika brašna