Svinjski vrat iseći na šnicle, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, začiniti tucanom paprikom i dodatkom za jelo i preliti susamovim uljem. Ostaviti meso u marinadi sat vremena.
Bareni krompir iseći na kockice i ispeći na vrelom ulju. Ocediti krompir od viška masnoće, a zatim ga začiniti ruzmarinom, peršunom, dodatkom za jelo i tucanom paprikom.
Marinirano meso ispeći sa obe strane.
Servirati mariniranu svinjetinu uz začinjen krompir i po želji posuti rendanim parmezanom.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 112 mg
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 844 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 56 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Natrijum - 422 mg
Vlakna - 1 g