Piletinu iseći na šnicle. Od limunovog soka, ulja, soli, meda i mirođije napraviti marinadu i potopiti piletinu. Mariniranu piletinu panirati prvo u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama. Panirane komade mesa poređati u vatrostalnu posudu, premazanu uljem i peći u rerni 30 minuta na 220*C. proklek staviti u šerpu sa vodom i kuvati oko 10-ak minuta dok ne provri. Servirati mariniranu pohovanu piletinu uz prilog od barenog prokelja i poslužiti sa crnim hlebom.
Prokelj je perfektna minijaturna kopija kupusa, što ne čudi, jer su bliski ”rođaci” i pripadaju istoj Brassica familiji. Prokelj se danas može nabaviti tokom čitave godine, ali je ipak najbolji od jeseni do proleća.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 180 mg
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 6 g