U činiji sjediniti svinjsko i juneće meso, dodati sitno iseckan crni luk, ljutu papričicu, začine i dobro promešati. Napraviti male pljeskavice i peći ih u zagrejanom ulju.
Servirati pljeskavice na tanjir uz kajmak i prilog od paradajza i salate.
Poslužiti uz krišku raženog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 160 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 950 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 80 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Natrijum - 475 mg
Vlakna - 4.5 g