Meso iseći začiniti i peći na zagrejanom ulju.
U blender staviti bareni krompir, naliti mlekom i dodati kukuruzno brašno, ispasirati i napraviti pire. Staviti pire u tiganj, pobiberiti i posoliti, dodati malo kajmaka i rastopiti.
Preostali kajmak rastopiti u šerpi.
Servirati piletinu sa krompirom, preliti rastopljenim kajmakom i posuti ljutom tucanom paprikom.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 115 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 209 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 57.5 mg
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Natrijum - 104.5 mg
Vlakna - 0.5 g