Iseckan crni i beli luk prodinstati na ulju, dodati listiće spanaća, pelat, humus i kus kus. Kratko prodinstati, začiniti i sjediniti sa kus kusom. Rasporediti smesu u đuveč tepsiju, posuti semenkama suncokreta i staviti u rernu da se zapeče na 200*C. Pečenenu casserolu ohladiti, iseći i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 689 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 344.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 5 g