Toggle Navigation

 

Kus kus kaserola

Kus kus je instant proizvod od pšenice. Vrlo je ukusan, lako se priprema i dobro kombinuje sa drugim namirnicama. 

Plativoo
Priprema

Iseckan crni i beli luk prodinstati na ulju, dodati listiće spanaća, pelat, humus i kus kus. Kratko prodinstati, začiniti i sjediniti sa kus kusom. Rasporediti smesu u đuveč tepsiju, posuti semenkama suncokreta i staviti u rernu da se zapeče na 200*C. Pečenenu casserolu ohladiti, iseći i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 689 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 83 g

Ugljeni hidrati (%) - 65 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 344.5 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 41.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

6

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 glavice kus kusa
    • 800 ml bujona
    • 300 g spanaća
    • 400 g zelena prehrambena boja
    • 2 glavice crnog luka
    • 4 cena belog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike humusa
    • so
    • biber
    • 50 g semenki suncokreta