Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckanu dimljenu slaninu, dodati batake i propržiti sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Dodati iseckani crni luk i dinstati desetak minuta. Pred kraj dodati iseckane suve šljive i indijski orah, promešati i naliti belim vinom. Zagrejati bujon i kad proključa dodati palentu i začine pa kuvati dok se ne zgusne. Na tanjir servirati batake i pripremljenu palentu.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 119 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 59.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 4.5 g