Toggle Navigation

 

Krilca sa gratiniranim povrćem

Tikvice imaju visok sadržaj vode (95%) i male su energetske vrednosti - u 100 g imaju svega 16 kcal.

Plativoo
Priprema

Krilca posoliti, pobiberiti, staviti u tepsiju, preliti uljem i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Tikvice iseći konkase i zajedno sa cvetićima brokolija kratko sotirati na rastopljenom puteru. Povrće poređati u odgovarajuću tepsiju, preliti umućenim jajima sa pavlakom, posuti rendanim dimljenim sirom i mirođijom i zapeći u rerni 10-ak minuta.

Na tanjir staviti rukolu, servirati krilca sa gratiniranim povrćem i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 515 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Belančevine - 61 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 37 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 367 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 664 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 257.5 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Belančevine - 30.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 18.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 183.5 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %

Natrijum - 332 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pilećih krilaca
    • 300 g tikvica
    • 2 kašike ulja
    • 10 g putera
    • 300 g barenog brokolija
    • so,
    • biber
    • 4 jajeta
    • 200 g kisele pavlake
    • 100 g dimljenog sira
    • 100 g rukole
    • mirodija
Ključne reči:
pileća krilca tikvice brokoli