Krilca posoliti, pobiberiti, staviti u tepsiju, preliti uljem i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Tikvice iseći konkase i zajedno sa cvetićima brokolija kratko sotirati na rastopljenom puteru. Povrće poređati u odgovarajuću tepsiju, preliti umućenim jajima sa pavlakom, posuti rendanim dimljenim sirom i mirođijom i zapeći u rerni 10-ak minuta.
Na tanjir staviti rukolu, servirati krilca sa gratiniranim povrćem i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Belančevine - 61 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 37 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 367 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 664 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Belančevine - 30.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 18.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 183.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 4.5 %
Natrijum - 332 mg
Vlakna - 2 g