Pomešati med i dižon senf, premazati krilca, poređati u tepsiju, dodati listiće mente, prekriti alu-folijom
i staviti da se peku oko pola sata u rernu zagrejanu na 180°C.
Lešnike usitniti, staviti u zagrejan tiganj i kratko propržiti. Kad se oseti miris lešnika, dodati puter i bareni pirinač i promešati.
Servirati krilca uz prilog od pirinča sa lešnicima, dekorisati mentom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Belančevine - 49 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 123 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 425 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Belančevine - 24.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 61.5 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 212.5 mg
Vlakna - 1 g