Toggle Navigation

 

Krilca u medu i senfu na pirinču sa lešnicima

U Midltonu, gradu u SAD, postoji muzej senfa koji sadrži preko 3500 verzija senfa.

Plativoo
Priprema

Pomešati med i dižon senf, premazati krilca, poređƒati u tepsiju, dodati listiće mente, prekriti alu-folijom
i staviti da se peku oko pola sata u rernu zagrejanu na 180°C.

Lešnike usitniti, staviti u zagrejan tiganj i kratko propržiti. Kad se oseti miris lešnika, dodati puter i bareni pirinač i promešati.

Servirati krilca uz prilog od pirinča sa lešnicima, dekorisati mentom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 610 kcal

Belančevine - 49 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 123 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 425 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 305 kcal

Belančevine - 24.5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 61.5 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 212.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 800 g pilećih krilaca
    • 50 g meda
    • 40 g dižon senfa
    • menta
    • 2 kašike ulja
    • 300 g barenog pirinča
    • 80 g lešnika
    • 15 g putera