Krompir i šargarepe oljuštiti i iseći na kolute, a crni luk na rebarca. Povrće začiniti i staviti u đuveč tepsiju. U činijici umutiti jaja, bujon, senf, mleko, majonez, brašno i med. Preliti povrće, posuti seckanim peršunom i staviti u rernu da se peče na 200*C. Gotovo jelo ohladiti, iseći i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 659 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 329.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 4 g