Toggle Navigation

 

Kaserola sa kineskim rezancima

Indijski „orah“ je, u stvari, seme kešu jabuke, ploda kešu ili akaju drveta koji raste u tropskoj klimi u Brazilu i Indiji. Zbog toga je kod nas uobičajen naziv brazilski ili indijski orah. Seme je bubrežastog oblika, nežnog orašastog ukusa. Vodite računa - indijski orah može biti uzrok ozbiljnih alergijskih reakcija. 

Plativoo
Priprema

Povrće iseckati, obariti, procediti i staviti u dublju činiju. Dodati pasulj, indijski orah, začine, rezance i narendan đumbir. U činiji sjediniti brašno, vodu, šećer i soja sos. Preliti testeninu, promešati i sipati masu u đuveč tepsiju. Zapeći u rerni na 200*C. Zatim izvaditi, ohladiti, iseći i servirati na tanjir. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Natrijum - 574 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 4 g

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 60 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Natrijum - 287 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 2 g

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

8

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g svež ananas
    • 200 g indijskog oraha
    • 400 g crvenog pasulja iz konzerve
    • 1 glavica celera
    • 2 šargarepe
    • 1 veza mladog luka
    • 2 paprike (crvena i zelena)
    • svež đumbir
    • 200 g seckanog oraha
    • dodatak jelu
    • biber
    • 500 ml vode
    • 3 kašike kukuruznog brašna
    • 100 g šećera
    • 40 ml soja sosa