Na umereno zagrejanom ulju propržiti piletinu isečenu na rezance. U meso dodati isečeno povrće – tikvicu, praziluk, šaragrepu i celer. Dinstati nekoliko minuta, posoliti, začiniti peršunom, dodati kari i preliti biljnom pavlakom. Kuvati 2-3 minuta. Na tanjir servirati kuvani pirinač, pored sipati kari piletinu sa povrćem i dekorisati peršunom.
Kari (masala) je mešavina mlevenih začina različitog sastava i ukusa koji se dodaju prilikom pripreme mnogobrojnih jela od povrća ili jela od ribe ili mesa. Osnovni sastojci su začini korijander, kumin, kurkuma i biber. Kategorizuje se kao blag, ljut i veoma ljut, u zavisnosti od sastojaka i njihovih količinskih odnosa. Velika mana karija je brzo opadanje kvaliteta.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g