Na polovini zagrejanog ulja propržiti na kockice iseckan crni luk, a zatim dodati svinjsko meso isečeno na kocke. Propržiti, dodati naseckanu slaninu, beli luk, so, biber, mlevenu crvenu papriku i senf. Kratko prodinstati, a zatim dodati boraniju, naliti sa malo vode i kuvati. Na preostalom ulju upržiti brašno i zaprškom zgusnuti boraniju. Skinuti jelo sa vatre i dodati kajmak. Promešati i servirati uz ražani hleb.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 1860 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 82 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 6 g