U mleveno meso dodati iseckan peršunov list, začine, promešati i od smese oblikovati kuglice.
Panirati u brašno i jaja i pržiti u dubokom ulju. Izvaditi ćuftice sa strane na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.
U vatrostalnu činiju staviti ćufte, prokelj i krompir, preliti rastopljenim kajmakom i zapeći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 20 minuta.
Servirati ćuftice u kajmaku i poslužite tople.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 276 mg
Masti - 30 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 264 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 138 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 2 g