Na ulju prodinstati iseckan luk, dodati meso, isečenu papriku i začiniti.
U činijici umutiti sastojke za preliv.
Tepsiju premazati uljem, staviti jednu koru, preliti sa prelivom, staviti drugu koru i tako četiri puta.
Zatim staviti deo dinstanog mesa, koru, preliv i tako redom dok se sve ne utroši.
Pitu ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 30 minuta. Iseći i servirati toplu pitu.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 51 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Vlakna - 39 g
Natrijum - 349 mg
Voda - 1 %
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 147.5 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 25.5 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Vlakna - 19.5 g
Natrijum - 174.5 mg
Voda - 0.5 %