Piletinu izlupati tučkom za meso, na meso staviti pršutu i kajmak, a zatim uviti u rolnicu i staviti u tepsiju. U činiji pomešati palentu, dodatak za jelo, biber i susam. Krompir uvaljati u pripremljenu palentu i staviti pored mesa u tepsiju. Dodati suve šljive i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta. Od putera, brašna i mleka napraviti bešamel sos. Pečene kajmak rolnice, suve šljive i palenta krompir servirati na tanjir i preliti bešamelom
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1260 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 118 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 630 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 4.5 g