Batake začiniti i kratko izgrilovati, a zatim ih staviti u tepsiju.
Crni luk blago izdinstati na maslinovom ulju i dodati usitnjen beli luk. Dinstati 2-3 minuta.
Bareni krompir izdubiti, a zatim taj deo krompira usitniti i dodati u tiganj sa lukom da se proprži. U povrće dodati i iseckane masline, čeri paradajz, posuti ruzmarinom, preliti belim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari.
Gotovim nadevom napuniti krompire i dodati u tepsiju pored bataka.
Batake posuti sa malo badema, staviti list pršute i ponovo posuti bademom.
Preko krompira narendati dimljeni sir. Staviti jelo u rernu zagrejanu na 200°C i zapeći oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 135 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 798 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 67.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 399 mg
Vlakna - 1.5 g