Filete iverka (halibuta) iseći na manje komade.
Rukolu, pesto sos i sitno iseckanu crvenu papriku izmešati, staviti preko ribe, preklopiti drugim komadom ribe, upakovati u alu-foliju i staviti u tepsiju. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Bareni krompir izmrviti rukom (na krupnije komade) i izgrilovati na preostalom ulju. Dodati i čeri paradajz isečen na polovine.
Gotovu ribu izvaditi iz folije i servirati uz prilog od grilovanog povrća.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 338 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 169 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2.5 g