Toggle Navigation

 

Hajdučki ražanj

Glavno jelo za 4 osobe

Plativoo
Priprema

Meso iseći na komade, začiniti i ređati na drvce ražnjića, kombinujući ih komadima paprike i crnog luka. Ražnjiće peći na malo ulja (ili na grilu). U drugom tiganju na malo ulja i na laganoj vatri ispeći tanke kolutove krompira. Gotove ražnjiće servirati uz krompir, a tanjire dekorisati kriškama paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 345 kcal

Natrijum - 560 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 32 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal

Natrijum - 280 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g svinjskog buta
    • 2 paprike (200 g)
    • 2 glavice crnog luka
    • so
    • biber
    • 1 kašika ulja
    • 500 g krompira
    • 4 paradajza (400 g)