Meso iseći na komade, začiniti i ređati na drvce ražnjića, kombinujući ih komadima paprike i crnog luka. Ražnjiće peći na malo ulja (ili na grilu). U drugom tiganju na malo ulja i na laganoj vatri ispeći tanke kolutove krompira. Gotove ražnjiće servirati uz krompir, a tanjire dekorisati kriškama paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3 g