Na maslinovom ulju izdinstati crni luk, dodati iseckan beli luk, papriku, krompir i patlidžan.
Dinstati povrće 10-ak minuta, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo i crvenom mlevenom paprikom, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Dodati sojine odreske, preliti sokom od paradajza i kuvati oko 10 minuta.
Gulaš od patlidžana i soje servirati topao.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 132 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 66 mg
Vlakna - 3 g