Toggle Navigation

 

Gulaš od patlidžana i soje

Plod patlidžana nikako ne secite pre odlaganja u frižider jer čak i najmanje oštećenje njegove debele kože brzo dovodi do truljenja mesa.

Plativoo
Priprema

Na maslinovom ulju izdinstati crni luk, dodati iseckan beli luk, papriku, krompir i patlidžan.

Dinstati povrće 10-ak minuta, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo i crvenom mlevenom paprikom, preliti bujonom i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.

Dodati sojine odreske, preliti sokom od paradajza i kuvati oko 10 minuta.

Gulaš od patlidžana i soje servirati topao.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 500 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 132 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 66 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g patlidžana
    • 150 g hidriranih sojinih odrezaka
    • 200 g paprike
    • 300 g crnog luka
    • 499 g krompira
    • 3 čena belog luka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 500 ml bujona
    • 200 ml soka od paradajza
    • dodatak za jelo
    • biber
    • crvena mlevena paprika