Pasulj potopiti dan ranije. Kuvati pasulj dok ne omekša (prvu vodu od ključanja baciti). Crni luk izdinstati na ulju, dodati beli luk, posoliti, pobiberiti i začiniti mlevenom, slatkom i ljutom, crvenom paprikom. U tepsiju ređati red pasulja, red luka, prekriti pasuljem, i preko pasulja staviti kobasice. Pasulj peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 691 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 345.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 7 g