Na umereno zagrejanom ulju dinstati sitno sečeni crni luk. Kad porumeni dodati sitno isečeno meso bataka odvojenih od kožice i kostiju. Sve to dinstati 10-ak minuta, dodati grašak, začiniti i naliti vodom. Ostaviti da se dinsta 20-ak minuta. Dodati krompir isečen na sitne kockice. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dodavanje vode. Pred kraj dodati sok od paradajza, začine i mirođiju. Ostaviti da kuva dok se krompir ne skuva.
Pravi gurmanski obrok, dobro poznat u našoj nacionalnoj kuhinji. Meso prilikom pripreme obavezno osloboditi kožice. Rastvorljiva dijetna vlakna iz graška mogu da pomognu u snižavanju vrednosti šećera i masnoća u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4.5 g