Škarpine isfiletirati, posoliti i ispeći na delu zagrejanog maslinovog ulja.
Na preostalo ulje staviti gambore, dodati naseckani beli luk, naliti konjakom, pa dodati pavlaku za kuvanje, začiniti i kuvati sos par minuta.
Na puteru prodinstati bareni pirinač i začiniti.
Servirati filete škarpine uz sos od gambora i prilog od pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 174 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 610 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 87 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 305 mg
Vlakna - 0.5 g