Krompir oprati, oguliti i iseći na krupnije kriške. Praziluk iseckati na kolutiće, pomešati sa krompirom, dodati sitno isečenu crvenu papriku, začiniti i poređati u podmazanu tepsiju. Preko krompira staviti očišćenu i začinjenu škarpinu, sipati ulje i peći 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Servirati škarpinu sa pečenim povrćem uz kriške limuna i zelenu salatu.
škarpina je morska riba crvene kože, čvrstog mesa, blagog, slatkastog ukusa. Ukoliko vam nije dostupna, možete je zameniti pastrmkom ili bakalarom.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 5.5 g