Toggle Navigation

 

Škarpina sa limunom i maslinama

Prste da poližeš.

Plativoo
Priprema

Očistiti i oprati ribu, posušiti ih, natrljati solju i biberom i poslagati u vatrostalnu posudu podmazanu maslinovim uljem. U šerpi zagrejati maslinovo ulje i propržiti sitno iseckan crni i beli luk. Dodati belo vino, sitno iseckan peršun, origano i bosiljak. Promešati i poklopiti šerpu pa dinstati na laganoj vatri oko petnaest minuta. Pripremljen sos sipati preko ribe, prekriti ih kolutovima limuna i u rerni zagrejanoj na 220 stepeni peći oko pola sata. Zatim dodati masline i peći još oko 5-6 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 500 g škarpine
    • so
    • biber
    • maslinovo ulje
    • 2 glavice crnog luka
    • 4 cena belog luka
    • 100 ml belog vina
    • 2 limuna
    • origano
    • bosiljak
    • peršunov list