Svinjski file iseći na medaljone, posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju.
Domaće široke rezance skuvati u ključaloj vodi i procediti.
Slaninu iseći na kockice, propržiti i dodati šampinjone isečene na listiće. Začiniti šampinjone i slaninu ruzmarinom.
Šargarepu iseći na listiće i kratko sotirati na rastopljenom puteru. Dodati domaću testeninu, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i kratko prokuvati. Zatim šargarepu sa testeninom posuti rendanom korom od limuna, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati 2-3 minuta.
Servirati medaljone uz šampinjone sa slaninom i šargarepu sa testeninom.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 92 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 602 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 46 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 301 mg
Vlakna - 2 g