Toggle Navigation

 

File sa prokeljom i pomorandžom

Prokelj je siromašan kalorijama ali izuzetno hranljiv - bogat vitaminima C i A, biljnim proteinima i vlaknima, kao i mineralima.

Plativoo
Priprema

Svinjski file posoliti i dobro pobiberiti pa ga ispeći na zagrejanom ulju.

Rastopiti puter i kratko sotirati prokelj i iseckane stabljike celera.

Povrće preliti sokom od pomorandže, začiniti, dodati kriške pomorandže i kuvati oko 5 minuta. 

Na kraju dodati brusnice. Servirati file sa prokeljom i pomorandžom i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 43 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 142 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 324 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 21.5 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 71 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 162 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g svinjskog filea
    • 2 kašike ulja
    • 20 g putera
    • 250 g pomorandže
    • 150 g stabljika celera
    • 300 g prokelja
    • sok od jedne pomorandže
    • 30 g brusnica
    • so,
    • biber