Svinjski file posoliti i dobro pobiberiti pa ga ispeći na zagrejanom ulju.
Rastopiti puter i kratko sotirati prokelj i iseckane stabljike celera.
Povrće preliti sokom od pomorandže, začiniti, dodati kriške pomorandže i kuvati oko 5 minuta.
Na kraju dodati brusnice. Servirati file sa prokeljom i pomorandžom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 43 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 142 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Natrijum - 324 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 21.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 71 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Natrijum - 162 mg
Vlakna - 2.5 g